De tien meest gestelde vragen over Access Bars®

08 aug 2021

1. Hoe werkt Access Bars®?

Door 32 drukpunten op het hoofd in verschillende combinaties (bars) licht aan te raken, worden energiebanen in het lichaam in beweging gezet. Tijdens het lopen van de bars worden blokkades opgeheven. De wetenschap laat zien dat Access Bars® hersengolven verandert en lichaamscellen stimuleert om hun natuurlijke vorm aan te nemen. Door de verandering van de hersengolven (naar Theta) wordt het mogelijk om wijzigingen aan te brengen in vastgezette patronen en emoties. Door de verandering van cellen, heelt het lichaam zichzelf. Access Bars® is een comfortabele en lichte manier om door je energiehuishouding te gaan en zonder te praten gedragspatronen en vastzittende emoties, gedachten of gevoelens te veranderen.

2. Voor wie is Access Bars® geschikt?

Een Access Bars® behandeling is geschikt voor iedereen. Het enige wat nodig is, is dat je stil kunt en wilt liggen op je rug tijdens de behandeling. Er zijn verder geen beperkingen om een Access Bars® behandeling te kunnen ondergaan. Jong, oud, gezond, ziek, fit, vermoeid… iedereen heeft baat bij Access Bars®. Ook gebruik van medicatie is geen probleem. Al kan het wel zijn dat je dan wat minder (snel) effect bemerkt. Bij regelmatig laten lopen van je bars, hoor je vaak dat medicijngebruik teruggedrongen kan worden. Doe dit wel altijd in overleg met je arts, indien het voorgeschreven medicatie betreft.

3. Welke klachten kunnen verminderen door Access Bars®?

Bij Access Bars® wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam geactiveerd. Het lichaam laat los wat het niet meer dient. Dat kunnen aan de buitenkant merkbare klachten zijn, of dieper gelegen onzichtbare blokkades. Het kunnen fysieke problemen zijn, mentale en emotionele blokkades. Access Bars® is onder andere zeer effectief bij overprikkeling, stress/burn-out, slaapproblemen, vermoeidheid, concentratieproblemen, onzekerheid, onrust in hoofd en lijf, piekeren, (chronische) ziekte, overspannen zenuwstelsel. Opvallend vaak geven mensen met ASS, ADHD, ADD, depressie en hoog gevoeligheid aan baat te hebben bij Access Bars®.

4. Wat merk je tijdens en na een Access Bars® sessie?     

Dit is voor iedereen en iedere keer weer anders. De meeste mensen voelen iets gebeuren in hun lichaam. Van kleine subtiele sensaties, tot wat grotere. Bijvoorbeeld slapende voeten, bewegende vingers, tintelende armen, jeuk of koude/warme golven door het lichaam. Mensen die vaker een sessie ondergaan of op andere manieren met lichaamsbewustzijn bezig zijn, bijvoorbeeld tijdens yoga of meditatie, zijn zich vaak wat sneller van de sensaties gewaar dan anderen.

Na afloop van de behandeling voel je overwegend een diepe ontspanning. Vergelijkbaar met wat je voelt na een massage of een diepe meditatie. Een enkele keer ontstaat er wat hoofdpijn. Dat heeft te maken met alles wat er in het lichaam is gebeurd en alle afvalstoffen die daarbij zijn vrijgekomen. Na een sessie heeft het lichaam nog even behoefte aan rust, water en aanvulling van zouten/suikers. Als dat is aangevuld, voelt vrijwel iedereen zich meteen energieker en lichter.

In de dagen en weken na de behandeling wordt meer en meer duidelijk wat de sessie voor je heeft gedaan. Wees open benieuwd welke energie, ruimte en bewustzijn het heeft gecreëerd. Van meer rust in je hoofd, beter slapen, soepeler omgaan met lastige situaties, tot grootsere veranderingen. Alles is mogelijk.  

5. Worden mensen emotioneel tijdens een Access Bars® behandeling?

De meeste mensen ervaren een rustig gevoel en merken niet dat zij emoties, conditioneringen etc. loslaten. Vaak ervaren zij pas later dat ‘problemen’ minder zwaar voelen, of zijn verdwenen. Zelden worden mensen emotioneel tijdens de behandeling.

6. Moet ik vertellen waarom ik voor een behandeling kies?

De energie doet wat het moet doen tijdens de behandeling en je mag er op vertrouwen, dat dit altijd helpend is voor je. Je kunt voor een behandeling kiezen zonder gerichte (opgave van een) reden. Als er specifiek iets is wat je graag wilt loslaten en me daarover vertelt, kan ik wel extra aandacht besteden aan bepaalde energiepunten. Maar niets moet. Het is helemaal aan jou. 

7. Hoe vaak doe je een Access Bars® behandeling?

Herhaling zorgt ervoor dat je de voordelen van de behandeling vasthoudt en verder uitbreidt. Je zorgt er als het ware voor dat je ‘computer’ verder opgeschoond wordt en schoon blijft. Of je voor een herhaling gaat en hoe snel achter elkaar, is helemaal aan jou en wat jij prettig vindt. Het heeft ook te maken met de mate waarin je blokkades ervaart. Kies wat goed voelt voor en past bij jou en waar jij naar verlangt. Er zijn mensen die kiezen voor een wekelijkse of maandelijkse behandeling. En zijn er ook die terugkomen, als zij zich onrustig gaan voelen of als er gerichte klachten zijn. Mensen met een burn-out of veel ‘ongemak’ ervaren de eerste keer vaak kort of weinig resultaat. Er is dan sprake van veel energetische blokkades en zij hebben baat bij meerdere behandelingen in relatief korte tijd.

8. Hoe lang duurt een Access Bars® sessie?

Een behandeling duurt 60 minuten. Dat is in mijn ervaring de tijd die nodig is, om volwassenen te laten ontspannen en alle bars goed te laten lopen. Bij kinderen duurt een behandeling vaak korter, tussen de 30-60 minuten.

9. Helpt Access Bars® bij mentale of psychologische problemen?

Access Bars® creëert ruimte, rust, helderheid in het hoofd. Het lost blokkades op die zijn ontstaan, waardoor je andere mogelijkheden gaat zien en andere keuzes kunt gaan maken. Je bewustzijn verruimt. Je blik op jezelf en de wereld kan veranderen. Maar het is nadrukkelijk geen vervanging voor psychische behandelingen. Het kan daar wel enorm ondersteunend aan zijn. Net als het ondersteunend is in mijn all-in coachtraject. Enerzijds los je oude vastzittende issues met Access Bars eenvoudig op. Anderzijds werk je actief aan groeien in bewustzijn, zelfreflectie en inbedden van nieuwe gedachten- en gedragspatronen in het nu tijdens de coachsessies.

10. Wat moet ik aan of waar moet ik rekening mee houden?

Je mag aantrekken waar jij je prettig in voelt. Bij binnenkomst zal ik je vragen of je met me wilt delen waar de behandeling voor jou een bijdrage aan mag leveren. Je bent vrij om daar lang, kort of helemaal niet op te antwoorden. Alles is oké. Daarna vraag ik je om je schoenen uit te trekken en (op je rug) op de behandeltafel te gaan liggen. Desgewenst leg ik een dekentje over je heen. Ik zit aan het hoofdeinde van de tafel. Tijdens de behandeling raak ik alleen je hoofd aan en in het begin heel kort even je handen en voeten. Na de sessie ontvang je wat te drinken en is er gelegenheid even na te praten. Houd er rekening mee dat je lichaam tijdens zo’n sessie actief aan de slag gaat. Je kunt daarna dus nog enige tijd wat loom zijn. Geef daar bij voorkeur wat ruimte aan. En zorg voor voldoende aanvulling van water/zouten/zoeten na de sessie.

Heb je nog meer vragen, of voel je een duidelijke ‘ja, dat wil ik’? Neem dan contact met me op voor meer informatie of het inplannen van een sessie.

LEES OOK