Als je geen kracht van binnenuit voelt, loopt niets in je leven echt lekker

27 mei 2021

Als manager was ik altijd al meer de mens achter de medewerker aan het coachen dan het werk van de medewerker. Als je lekker in je vel zit, staat voor wie bent, je zelfverzekerd voelt en vol vertrouwen bent, dan gaat werken namelijk moeiteloos. Dan loopt het gewoon. Dan werkt het. Dan lukt het. Die innerlijke kracht straalt af op alles wat je doet. Je werk, of je bedrijf. Je relatie, je vriendschappen, je gezin. Je gezondheid, je veiligheid, je financiën. Alles stroomt moeiteloos als jij in je natuurlijke staat van zijn bent en je innerlijke kracht voelt. Je manifesteert met gemak het een na het ander. Je energie straalt af op de mensen om je heen en wordt opgepikt door het universum. Je zit in een flow van eindeloze mogelijkheden.  

Kracht van binnenuit is ‘zachte kracht’. Je hoeft jezelf niet te laten gelden, je niet te overschreeuwen. Je mag gewoon zijn. Zijn wie je bent en je vrouwelijke zachte energie laten stromen. Rust uitstralen, liefdevol zijn, compassie hebben en zonder oordeel naar jezelf, de ander en de wereld kijken. Zelfverzekerd zijn en je mannelijke doe-energie inzetten zonder dat daar enige arrogantie aan te pas komt. 

Omarm de pijn

Arrogantie komt namelijk voort uit onzekerheid. En is juist een uiting van onvrede over jezelf. Een masker en een dekmantel voor je ware gevoelens. Een menselijk antwoord op de pijn van onzekerheid. We willen van nature weg van die pijn. De een doet dit door zich groot te maken, de ander maakt zich juist klein. Een automatische respons van onze intelligente bodymind en ons ego bewustzijn. Het wil ons veilig houden. 

Hoe zou het zijn als geen van beide meer nodig is? Hoe zou het zijn als je je meer en meer bewust wordt van deze automatische respons en het kunt gaan shiften? Hoe zou het zijn als je gewoon goed bent zoals je bent en dat er kunt laten zijn? Zonder angst of twijfel. Hoe zou het zijn als je de pijn waar je bij weg wilt onderzoekt, omarmt en aankijkt, zodat je bodymind het los kan laten en niet langer ervaart als pijn? Wat wordt er dan nog meer mogelijk?

Irriteren arrogante mensen je? Heb je daar een afkeer van? Dan zegt dat meer over jou dan over die ander. Irriteren juist verlegen mensen je? Onderzoek dan ook eens bij jezelf wat maakt dat dit zo is. Iedere irritatie over iets of iemand zegt in de eerste plaats iets over jezelf. Altijd. Als je dat leert ontdekken, gaan de deuren naar innerlijke kracht wagenwijd open. 

Ik nodig je met liefde uit voor een gratis Ontdekkingsessie zodat je kunt ervaren hoe dat voelt!

LEES OOK